Junior golf kørekortet - Grønt kort

IMG 0947Golf kørekortet er adgangsbilletten for juniorer, til at spille på Par 3 banen og den større 18 hullers bane i Asserbo Golf Club. Golf kørekortet er inddelt i 3 trin, der hedder Lille-, Mellem- og Stort- Grønt golfkørekort , der angiver hvilken banetilladelse man har opnået. Når man har opnået et af de 3 golfkørekort, får man et klister mærke til sit AGC-JA bagmærke til at hænge på sin bag. Klister mærkerne er stjerner, hvor en stjerne er det lille kort, to stjerner er mellem og 3 stjerner er det store kort. Det er meget forskelligt hvor langt tid det tager at opnå et af de tre golfkørekort, da det afhænger af spillerens alder, færdigheder og hvor meget der spilles på banen, hvor ofte der trænes på driving range, putting green og indspil på øvegreens.

Trænerstaben i klubben indstiller junior spilleren til at tage de enkelte kørekort, når spilleren er klar til det og ligeledes godkender trænerstaben spilleren til de enkelte kørekort. Spørgsmål vedrørende golf kørekortet kan rettes til Pro træneren eller Juniorudvalget i klubben.

Lille grønt golfkørekort

Det Lille grønne kort (markeret med 1 grøn stjerne) er det første golfkørekort der kan erhverves og det giver adgang til, at spille alene på Par 3 banen i Asserbo. Det gives til den let øvede golfspiller, som har modtaget undervisning i klubben og har deltaget i træningen på Par 3 Banen. Der lægges primært vægt på at spilleren er i stand til at begå sig på egen hånd på banen, i forhold sikkerheden for sig selv og alle andre på banen og kan opføre sig korrekt på banen.

Mellem grønt golfkørekort

Det Mellem grønne kort (markeret med 2 grønne stjerner) giver adgang til at spille på den store 18 hullers bane og en lokal spilletilladelse i Asserbo, ifølge en voksen golfspiller, der har det grønne kørekort.  Det gives til den øvede spiller der har spillet i en længere periode og som træner ofte. Der lægges primært vægt på sikkerhed, etikette, hastighed på banen. Derudover har spilleren modtaget den information om etikette og sikkerhed på banen.

Læs mere om etikette og sikkerhed på banen, her

Stort grønt golfkørekort

Det Store grønne kort (markeret med 3 grønne stjerner) giver adgang til at spille alene på den store 18 hullers bane i Asserbo og adgang til andre baner i Danmark og udlandet, via en international spilletilladelse. Det gives til den meget øvede spiller, som har haft mellem golfkørekortet i en længere periode og spilleren skal være i stand til at begå sig på egen hånd på banen, i forhold alle golfspillets facetter herunder at kunne udføre opgaven som godkendt markør.. Det vil sige at den enkelte juniorer skal have et bredt kendskab til golfreglerne, god etikette og skal kunne holde hastigheden på banen.  Der udover er spilleren i stand til at gennemfører den teoretiske prøver der er opstillet for det store grønne kort og have deltaget tilfredsstillende i flere afdelinger af KM Sport Elite & Junior Rangliste turnering.

Golfkørekortet

 

I Asserbo Golf Club hjælper vi dig frem til "grønt kort" så du kan spille på stor bane.

Du kontakter Proshoppen og sammen udarbejder vi en plan der fører frem til det "grønne kort".

Her kan du læse om de generelle betingelser for opnåelse af "grønt kort":

Senior:   >klik  rev 2