Nordic Golf League og Nordic Junior Match

Nordic Golf League Q-School:

Torsdag d. 11 og fredag d. 12 oktober blev der spillet finalen i kvalifikationen til den professionelle Golftour i Norden. Her skulle der fordeles kategorier til 2019 sæsonen. Placering 1-25 fik kategori 7, 26-50 fik kategori 9 og de resterende fik kategori 12. Der var 84 spillere til start og en hel masse at spille om, da placeringen her skulle afgøre hvor mange turneringer man kommer ind i, i 2019.

Asserbo's Oliver Wendt og Victor Sidal Svendsen havde kvalificeret sig til finalen igennem de indledende runder i henholdsvis Sverige og Danmark. Efter en første runde i en under par og en rigtig flot anden runde i -4 slutter Victor på en delt 8. plads, hvilket giver kategori 7. Oliver slutter som delt 49 i scoren +4, hvilket akkurat giver ham kategori 9.

Både kategori 7 og 9 giver adgang til langt de fleste turneringer i 2019.

Nordic Junior Match:

Abbekås Golfklubb i Sydsverige var i efterårsferien vært, da der blev afholdt Nordic Junior Match U13-U18 - en landskamp mellem de nordiske lande, der i år blev repræsenteret af juniorer fra Sverige, Norge og Danmark.

De danske spillere kvalificerede sig til kampen via årgangsmesterskabet tidligere på året, her vandt AGC's Sofus Friedrichsen sin årgang og blev udtaget til kampen. 

For første gang nogen sinde vinder Danmark kampen.

Stort tillykke med resultaterne

Forza AGC

Turneringsvinder Victor Sidal Svendsen

I efterårsferien blev der afviklet Junior/Ynglinge Open i Lyngbygaard d. 15 og 16 oktober.

Efter to flotte runder i en samlet Score på -7, vinder Victor Sidal Svendsen turneringen.

Stort tillykke med resultatet.

Forza AGC

Resultat Danmarksturneringen 2018

Damernes 1 Division:

Inden de sidste kampe skulle spilles i 1.division kunne vi i realiteten stadig kvalificere os til opryknings spillet men nedrykning var også i spil! Modstanderene hed Kokkedal lørdag og Smørum søndag. Vores hold var ramt af sygdom og rygproblemer så der belv slidt godt på Danielle, Karen, Louise og Julie som spillede alle kampe. Førstnævnte hjemvendt fra efterskole i Kerteminde og godt træt efter en uge med nye indtryk! 

Kampen mod Kokkedal startede op af bakke og trods en tæt kamp i den første foursome endte  morgenens kampe med to nederlag. Hvis der skulle hentes point betød det at mindst 3 af singlerne skulle vindes. Vores to første singler fik hentet de fornødne point og da vores tredje singeleLouise fik vendt 4 nede til lige ud af 18 var der stadig håb. Desværre blev det til et snævert nederlag og kampen var tabt.

Tabet af lørdagens kamp betød også, at vi ikke kunne tåle at tabe til Smørum om søndagen, hvis vi ville undgå nedrykning. Heldigvis for os var der aldrig nogen rigtig spænding i kampen og den endte med en knusende sejr til os på 11-1. Dermed har alle spillere høstet point i både foursomes og singler i årets kampe og vi holder vores position i 1. division klar til en ny omgang næste år :-) 

Herrernes 1 division:

Lørdag mødte vi Roskilde på udebane. Dette kunne blive endestationen i 1 div. hvis vi tabte. Det har nok ligget i kortene, at det var os og Roskilde der skulle slås om nedrykning. 
Vi kommer ok fra start og efter foursomes er vi foran 4-2, dvs. vi kunne nøjes med at vinde 3 singler. 
Bo vinder sin single efter et fantastisk chip ude fra det halv høje græs og Roskilde misser sin. Derefter kun Bo sikrer sig en sejr på hul 17 med en deler. 
Andreas kæmpede en brav kamp men var hele tiden lige et skridt bagud for sin modstander. Med 4 huller igen er Andreas nede med 3, mirakuløst kæmper Andreas sig ud på 18 hul hvor han er 1 nede. Andreas kæmpede alt hvad han havde lært og vinder hullet så han deler sin match. 
Oliver spillede sin match som vi kender ham, stille og roligt og fokuseret, Oliver havde kontrollen hele matchen igennem og vinder sikkert 3/2. 
Søren var også i tæt match som bølgede frem og tilbage hele matchen igennem. Søren er nede med 1 ud af 18 hul. Efter Roskilde spilleren misser sin birdie chancen og Søren får sin birdie efter et 4 meter put deler de matchen. 
Victor er mod Roskilde’s pro Lasse Frølich, og her fik Victor en lektion i putning. Victor kæmpede alt hvad han kunne, men kunne intet stille op mod Lasse Frølich’s putter taber sin match 3/2. 
Vores egen Pro Jeppe mødte Roskilde’s 1 single og begge spillede op til deres bedste og i en tæt match taber Jeppe desværre 2/1. Vi vinder Matchen 10-8 og alt skal afgøres om søndagen. Dog med en lille fordel til os.

Søndag mødte vi Hillerød hjemme, som havde hentet forstærkníng i Joakim B. Hansen.
Hillerød kommer bedst for start efter foursomes og fører 5-1 inden singlerne. 
Andreas spillede en god match, men taber sin single 3/2. Oliver gjorde hvad han kunne men taber sin single 3/2.
Søren fandt rutinen frem og kørte på. Hillerød spillere måtte slippe og søren vinder sin match overbevisende 5/4.
Jeppe som i dagens anledning spillede 2 single mødte stærke Morten Toft Hansen, meget tæt dyst hele vejen igennem men Jeppe havde lige det sidste overskud og vinder sin match 2/1.
Sebastian var vendt hjem fra Irland og her ventede en spændende opgave, mod Joakim B. Hansen. Joakim starter bedst og Sebastian kommer hurtigt bagud med 2 efter 4 huller. Sebastian kommer igen og er faktisk tæt på at komme foran ved turnet. Derefter skruer Joakim igen på knappen for at ryste Sebastian af, men gu ved hvad vores egen Sebastian er lavet er, han følger bare med. Nægter at lægge sig. Sebastian vinder hul 16 med en birdie og er 1 nede ud af 17. Igen viser Joakim klasse og laver sin birdie, mens Sebastian desværre misser sin. Joakim vinder matchen mod Sebastian.
Vi taber matchen 11-7  mod et stærkt Hillerød hold, som nu skal spille opryknings spil om at komme i landets bedste række.

Alt afhænger nu af resultatet i Helsingør hvor Roskilde er på besøg, en sejr til Roskilde ville betyde nedrykning til Asserbo, vi ånder lettet op da resultatet på 13-5 til Helsingør indtræffer og vi kan igen kalde os et 1 division hold.

Herrernes 4 division:

Asserbo's 2. herrehold stod over en spændende week-end som afslutning på Danmarksturneringen. Såfremt holdet lørdag og søndag opnåede ligeså mange point som den nærmeste konkurrent Hornbæk, var oprykning til 3. division en kendsgerning.

Lørdag på udebane mod Værløse:
Den første udfordring var Værløse på udebane. Værløses bane er meget anderledes end Asserbo dels som følge af længden på banen og dels som følge af kuperede greens. Det blev hurtigt klart, at resultatet af den samlede match ville blive meget tæt. De 3 singler resulterede i en sejr til August Sidal Svendsen, en delt til Magnus Nøhr og et nederlag til Lauritz Fredgaard. Asserbos foursome med Christian Tvede og Casper Gottlieb var bagud fra start, og efter hul 17 var sejren i hus til Værløse. Herefter var det op til Kristian Ravn og Sofus Friedrichsen at sikre et point til Asserbo, hvilket krævede en sejr i den afsluttende fourball. Denne match var uafgjort efter hul 15, men en god par af Sofus sikrede Asserbo en føring inden de sidste to huller. Hul 17 blev delt og på det afsluttende par 5 hul viste Kristian Ravn fremragende spil ved at slå op til en god eagle chance. Værløse nåede aldrig green, og dermed sluttede den samlede match 6-6. Humøret var højt under den efterfølgende frokost i klubhuset idet det viste sig, at Hornbæk ligeledes havde spillet uafgjort i deres match mod REE.

Søndag på hjemmebane mod REE:
Til hjemmekampen mod REE var Lucas Skindersø på holdet fremfor Christian Tvede. Kravet var sejr. Magnus Nøhr kom godt ud af starthullerne, og var hurtig klart foran i den første single. Efter hul 14 var dagens første point hjemme til Asserbo. I 2. singlen havde Sofus en tæt match, som blev tabt på 18. hul, og den samlede match var derfor fortsat helt lige. I den sidste  single var Casper Gottlieb godt spillende, og vandt en sikker sejr på 5-3. En sejr i enten foursome eller fourball ville dermed sikre oprykning til Asserbo. Foursome var til dagen sammensat af Lauritz og August, og de var godt spillende fra start og 3 huller op efter hul 12. Om det var nervøsitet eller blot ønsket om at lave spænding i matchen står fortsat uvist, men efter hul 17 var matchen tilbage på all sqare. Både Asserbo og REE nåede bagkanten af green i 3, og umiddelbart lignede matchen "en deler". REE kom ikke ind og i og fik noteret en bogey. Lauritz holdt hovedet koldt og med et rigtig flot chip, gav han August en stor chance for at sikre den endelige oprykning. Der var ingen slinger i valsen hos August, som holede for en par, og dermed var stillingen 7-2 inden den afsluttende fourball. Lucas Skindersø og Kristian Ravn vandt 1-0 og dermed en samlet sejr på 10-2 og oprykningen var i hus.

Damernes Kvalrække:

Lørdag skulle holdet møde Nivå på hjemmebane, det var en tæt match, men holdet taber desværre kampen 5-4.
Søndag var det på udebane mod Hornbæk, holdet kæmper godt, men må se sig slået af Hornbæk og taber kampen 7-2. Holdet ender på 4 pladsen i puljen.

Herrernes Kvalrække:

Lørdag mødte holdet København på udebane, det var spændende og meget tæt til det sidste. Holdet taber desværre kampen 6,5-5,5.
Søndag var det hjemmebane kamp mod Passebækgård og her vinder vi overbevisende 10,5-1,5, godt gået. Holdet slutter sæsonen på 3 pladsen i puljen.

Senior 3 division: 

Senior holdet havde brug for point i weekendens kampe for at sikre sin plads til 2019. 
Lørdag skulle holdet spille mod The Scandinavian på hjemmebane og havde en tæt og spændende match hvor flere af kampene blev afgjort på de sidste huller, desværre trækker The Scandinavian det længste strå og vi taber kampen 12-2.
Søndag var det på udebane mod Simon's og her blev det igen tæt og flere kampe blev igen afgjort på de sidste huller. Holdet taber desværre også denne kamp 9-5.
Holdet ender på 4 pladsen og rykker ned. Så 2019 sæsonen bliver uden et hold senior divisionen.

Sportsudvalget siger tak for denne sæson og håber vi igen i 2019 kan være godt repræsenteret i Danmarksturneringen

Mvh Sportsudvalget

Elite News - Karen udtaget til VM

Med sine stærke internationale resultater i år - senest en delt 11. plads ved det individuelle EM for damer i juli måned i Slovakiet - er det velfortjent, at Karen er udtaget til at deltage på Danmarks damehold ved VM, der afholdes i slutningen af august på Carton House i Irland. De øvrige to spillere på holdet er Malene Krølbøl og Sofie Kibsgaard, der også - sammen med bl.a. Karen - begge var med på Danmarks bronze-vindende hold ved EM for damehold i Østrig.

Vi ønsker Karen og de andre to damer HELD & LYKKE!

FORZA AGC!

https://www.golf.dk/nyhed/her-er-de-danske-vm-spillere

BREAKING NEWS: Sebastian vinder European Young Masters

Så har Sebastian gjort det igen - og denne gang en STOR international "skalp": Sebastian vandt European Young Masters, som kan betegnes som "junior-EM", hvor 25 europæiske lande er repræsenteret ved 2 drenge og 2 piger under 16 år. Turneringen blev spillet på Hauger Golklubb i Norge, der ligesom hér i DK er præget af lang tids tørke med deraf følgende stenhårde og drilske fairways. Der spilles både i en indviduel række og i en række for landene, og Sebastian vandt altså drengerækken efter omspil mod finnen, Sakke Siltala. Scoren i det ordinære spil var 70-71-73 for begge spilleres vedkommende, men på første omspilshul satte Sebastian tingene på plads med en birdie!

Det danske hold, som foruden Sebastian bestod af Jonas Thygesen og de to dygtige Leth-Nielsen-søstre, Amalie og Cecilie, endte på en 10. plads.

STORT tillykke til Sebastian!

FORZA AGC!

 

Elite News - Sebastian vinder Furesøpokalen

Sebastian Friedrichsen fortsætter sin fantastiske sæson med at vinde den traditionsrige Furesøpokal, der spilledes fredag-søndag over 54 huller med deltagelse af et stærkt ranglistefelt. Sebastian gik i scoren 71-70-71 - én under par og skulle med den score spille omspil mod Jonathan Gøth-Rasmussen fra Helsingør, der i finalerunden gik i en super flot 65'er, 6 under par. Sebastian gjorde dog kort proces allerede på første omspilshul ved at lave en par på det tricky 18. hul (F9), mens Jonathan måtte notere en bogey. 

Sebastian fortsætter nu sæsonen ved at stille op i DIAC, Danish International Amateur Championship, i Silkeborg i den kommende uge for derefter at tage med drengelandsholdet til EM i Tjekkiet. Sebastian var som en del af det nykårede verdensmesterhold naturligvis ikke til at komme udenom, da EM-holdet i den forgangne uge blev udtaget.

Vi ønsker Sebastian STORT tillykke!

FORZA AGC!

Danmarksturneringen 5 & 6 spillerunde

Vores elite skal i weekenden spille de sidste og afgørende runder i Danmarksturneringen.

Så kom og støt vores hold og se noget god golf.

Program lørdag d. 18/8:

1. division damer mod Kokkedal start. kl. 8.00 og 13.00
Kval. række damer mod Nivå start kl. 8.30
3. division senior mod The Scandinavian start kl. 9.20

Program søndag d. 19/8:

1. division damer mod Smørum start. kl. 8.00 og 13.00
1. division herrer mod Hillerød start kl. 8.20 og 13.40
4. division herrer mod Ree start kl. 9.00
Kval. række herrer mod Passebæk start kl. 10.10

Vi ønsker vores elite hold god kamp

Mvh Sportsudvalget

Elite News - Sofus vinder Årgangsmesterskabet for 13-årige

Mens storebror, Sebastian, forbereder sig på at spille "British Boys" i Nordirland i den kommende uge, har Sofus i denne weekend vundet Årgangsmesterskabet for 13-årige drenge, der spilledes i Roskilde Golf Klub. Sofus gik i sensommerblæsten to stabile runder i 78 og 79 slag.

STORT tillykke til Sofus!

FORZA AGC-JA! 

Danmarks damer vinder EM bronze

Danmarks damelandshold med repræsentation af AGC's Karen Fredgaard vandt EM bronze ved europamesterskaberne, der fandt sted på Murhof GC ved Graz i Østrig. Banen ligger fantastisk i en dal omgivet af bløde, grønne og træbeklædte bjerge og er meget velholdt og udfordrende med "omvendte tallerkener" som greens og med gamle store egetræer, stratetisk placeret midt på flere fairways.Samtidig var det varmt og fugtigt, så der var noget at se til for Europas bedste amatørdamespillere. Det forhindrede dog ikke flere af holdene i at lave birdies i de to indledende runder slagspil; Frankrigs damer nåede således op på en score på -29 (!) på førstepladsen, mens de danske damer lå på en fjerde plads i -13. Karen var med en score på -4 sammen med med Malene Krølbøl og Sofie Kibsgaard også hver især i -4 stærkt medvirkende hertil. Danmarks målsætning om at nå "Flight A" (bedste 8 hold) var således nået. I kvartfinalen ventede England, som er dobbelt-forsvarende europamestre. Formatet i finalerne er hulspil, hvor der spilles to foursomes om formiddagen og 5 singler om eftermiddagen. Karen spillede foursome med Malene, der er holdets mest rutinerede spiller og som turner pro efter denne sæson. De to fik matchen ud på 19. hul, hvor englænderne desværre marginalt trak det længste strå. I den anden foursome spillede Sofie Kibsgaard og Cecilie Finne-Ipsen, som vandt deres match. I singlerne vandt både Malene og Karen sikkert, og da Marie Lund-Hansen, der var kommet ind til singlerne, vandt på 18. hul var Danmark i en for dansk damegolf historisk EM-semifinale. Hér ventede de stærke franske piger, men i hulspil kan alt som bekendt ske. Man havde valgt at spare Karen i formiddagens foursomes og få Puk Lyng-Thomsen, der er Danmarks lavest rangerede spiller på verdensranglisten i gang, efter at Puk var kommet uheldigt fra start i slagspillet. Sofie og Cecilie tabte deres foursome, mens Puk og Malene vandt deres foursome på 18. hul efter en meget spændende match. For Karen betød pausen om formiddagen desværre, at hun over middag følte sig utilpas i det meget varme og fugtige vejr, og Karen valgte i samråd med landstræneren at trække sig og lade Sofie, der ellers var peget på til at oversidde i eftermiddagens singler, spille istedet for. En kedelig, men moden og klog beslutning af Karen. Ligesom dagen før var opgaven at vinde tre singler ud af de fem. Det stod ret hurtigt klart, at det var de tre midterste matcher med Malene, Sofie og Puk, der var de afgørende efter, at Marie og Cecilie begge havde tabt deres. Malene og Sofie spillede begge op til deres aller bedste og vandt begge deres matcher, og Puks kamp var nu den eneste tilbage. Puk spillede mod Frankrigs lille "stjernespiller", Shannon Aubert, der på 16. hul havde præsteret at lave et imponerende "sandsafe" fra 15-20 meter for at forblive 1 up, og da Puk og hende delte 17. hul, var 18. hul afgørende. Puk skulle vinde 18. hul for at trække matchen til 19. hul, men franskmandens korte spil var igen imponerende og da de delte hullet, blev det franskmændene, der kunne juble over finalepladsen. Danskerne fik dog sundet sig; det var stadig vildt flot at have nået til det historiske medaljespil, og pigerne var klar, da de lørdag morgen skulle møde Italien. Karen var efter en god nats søvn klar igen, og hende og Malene var solide i deres foursome og vandt den 3/2. Sofie og Puk måtte desværre se sig slået i deres foursome, og igen stod det 1-1 inden singlerne, hvor Marie kom ind. Karen så sig aldrig tilbage i sin single, spillede meget solidt og ubesværet og vandt sin match 6/4. Malene måtte se sig slået på 18. hul, men til gengæld viste både Marie og Sofie høj klasse og vandt begge deres kampe overbevisende, og dermed var Puks kamp ligegyldig, selvom hun var 4 up på det tidspunkt, hvor det hele var afgjort: Danmarks golfdamer havde vundet sin første medalje nogensinde. AGC ønsker holdet STORT tillykke...

For Karens vedkommende går turen i næste uge igen sydpå til nabolandet Slovakiet, hvor hun deltager i det individuelle EM for damer. Vi ønsker Karen HELD & LYKKE!

FORZA AGC!

 

 

Vi ønsker   

Elite News - Karen med nyt topresultat

Karen deltog i den forgangne uge i Ladies' British Open Amateur Championship, som er den stærkest besatte turnering og et af årets højdepunkter indenfor damegolf i Europa. Den foregik på linksbanen "Hillside" i Southport ved Liverpool. Ligesom i Danmark er banerne i England udsat for tørke og til tider stærk vind, så det var krævende og tricky betingelser, damerne blev udsat for. I det kvalificerende slagspil endte Karen på 18. pladsen, hvor de 64 bedste ud af det 144 store felt, gik videre til hulspil. Karen spillede op til sit bedste i de første finaler mod to franskmænd og i særdeleshed i 1/8-dels finalen mod finske Anna Backman. I kvartfinalen ventede canadiske Jaclyn Lee og det var en meget tæt match, hvor Karen desværre trak det korteste strå og tabte på 17. hul. Turneringen blev vundet af formstærke tyske Leonie Harm, der for to uger siden vandt German Ladies Open med ét slag over Karen. 

Karens gode internationale resultater har været medvirkende til, at et af Karens delmål efter, at hun i efteråret blev 18 år og gik fra junior til seniorstatus er blevet opfyldt; Karen er således netop udtaget til damelandsholdet, der tager til EM for hold, der bliver afholdt fra den 10.-17. juli i Mülhof i Østrig. To uger senere er Karen ligeledes med, når det individuelle EM for damer finder sted i Slovakiet.

Vi ønsker Karen STORT tillykke!

FORZA AGC!