Nyt fra Sebastian Friedrichsen

I efteråret sidste år blev jeg udtaget til drengelandsholdet. Det har betydet endnu mere træning hen over vinteren. Jeg har dagligt trænet på ISI Idrætsefterskole, hvor jeg er i gang med at afslutte 9. klasse. Derudover har jeg brugt en del weekends med træning i djga (dansk junior golf akademi) i indoor Kokkedal samt træningslejr i Florida over nytåret og 2 træningslejre med landsholdet til Marokko og Spanien.

Jeg har også spillet et par turneringer i udlandet i løbet af vinterhalvåret, hvor specielt Portugese International Amateur Championship gik rigtig godt, og jeg sluttede på en delt 2. plads.

Den kommende tid bliver rigtig spændende. d.22. maj tager jeg til Arizona, USA, hvor jeg er inviteret til en stor international turnering af American Junior Golf Association (AJGA). Derfra skal jeg direkte til Tyskland og spille German Boys. I slutningen af uge 23 og hele uge 24 er jeg sammen med 3 andre fra drengelandsholdet udtaget til VM i Japan, hvilket jeg glæder mig enormt meget til.

Resten af sommeren bliver også rigtig spændende. Her forventer jeg at deltage i bl.a. DIAC i Silkeborg, European Masters i Oslo samt EM og håber naturligvis også på at kunne få passet divisionsturneringen for Asserbo ind.

Jeg ønsker jer alle en rigtig god golfsæson og vil gerne takke for den støtte, som jeg får fra eliteafdelingen i AGC.

Bedste golf-hilsner

Sebastian

Resultater Danmarksturneringen d. 5 og 6 maj

Så blev første og anden spillerunde i Danmarksturneringen afviklet.

Asserbo stiller i 2018 med 6 hold i Danmarksturneringen:
- Dame 1. division
- Dame kvalifikationsrække
- Herre 1. division
- Herre 4. division
- Herre kvalifikationsrække
- Senior 3. division

SIRIUS er fortsat sponsor for AGC's Elite i 2018

De fleste kampe blev spillet på udebane denne weekend.
Damernes 1. divisionshold deler deres match mod Smørum på udebane søndag og herrernes kvalrække vinder kampen over Passerbækgård på udebane søndag, desværre blev det ikke til flere sejre i denne omgang.
Holdene går nu igang med forberedelserne til de næste to runder, som afvikles d. 16 og 17 juni. Denne weekend spilles der en del hjemmekampe, så kig forbi AGC og støt vores hold.

Forza-AGC

Elite News

Så er der nyt fra eliteafdelingen i AGC.

AGC’s  15-årige stortalent, Sebastian Friedrichsen, har i den forløbne uge deltaget i Portugese International Amateur Championship for herrer ved Lissabon og endte med scores på 69-71-66-70 i alt -12 under par på en fornem delt 2. plads. I alt 7 danske spillere var til start i det 120-mand store, internationale felt, herunder 4 stk., der var med til at vinde EM for drenge til Danmark i sommer. Sebastian Friedrichsen blev i efteråret udtaget til det danske drenge landshold. STORT tillykke til Sebastian!

Herrerne klar til 1. division

Endelig lykkedes det for AGCs herrer at vinde oprykningsspillet til 1. division!

På den våde og tunge bane i Falster golfklub mod The Scandinavian vandt AGC så marginalt som 10-8 efter en sindsyg spændende og medrivende kamp, hvor samtlige singler skulle ud på 18. hul. AGC var foran 4-2 efter formiddagens foursomes og vidste, at The Scandinavian ville sætte fuldt sejl i singlerne. AGC holdt dog hovedet koldt: Bo Reinholm var nede med 3, men fik utrolig flot vendt sin match og vandt den på 18. hul. Oliver Wendt var nede med 2 i løbet af sin match, fik udlignet på 17., men tabte desværre på 18. green, Victor Sidal Svendsen var 2 ned med 3 at gå, vandt 16., delte 17. og var 1 ned ud af 18. hul, som han vandt ved at hole et 6 meter put. Søren Moldow, der havde været syg i ugen op til, var nede det meste af sin match og var 1 ned ud af 18., som det lykkedes ham at vinde for en deler, hvilket betød, at stillingen inden de to sidste singler var 8-6 til AGC. Sebastian Friedrichsen var næste mand på 18. hul efter, at hans modstander havde udlignet på 17. Sebastian havde ellers været 2 oppe det meste af kampen. Sebastian havde et 2-meter put for at vinde sin match og dermed hele kampen, men sådan skulle det ikke være, han delte sin match, og spændingen var intakt lige til sidste bold. Hér spillede Jeppe Andersen mod den til The Scandinavian ny-tilflyttede Søllerød-dreng, Mads Langkilde. Matchen havde stået meget lige hele vejen, men Jeppes "Albatros" på 10. hul (en 2'er på et par 5 hul) bragte Jeppe momentalt 2 op, men på 18. tee stod kampen lige. Mads slog et skidt drive og måtte lægge op, mens Jeppe var i semi-rough med god mulighed for at slå mod pinden. Mads slog et fantatisk 3. slag ind til 1 meter fra pinden, og Jeppe var nok lidt for "adrenalin-pumpet" og hans approach blev for langt og røg over greenen. Kampen var ikke slut endnu...begge holds spillere, ledere og tilskuere var samlet omkring greenen, og der blev formentlig tænkt omspilstanker hos mange. Jeppe skulle nu ind og i for at dele sin match, da Mads jo lå i 3 ca. 1 meter fra pinden. Og med et sindsygt flop-slag lykkedes det Jeppe at slå bolden ind ca. 10 cm kortere end Mads'. Mads holede sin, og Jeppe skulle nu have sin i - den var naturligvis ikke givet af Mads - og det gjorde han og AGC vandt!!! Kæmpe STORT tillykke!

Damerne spillede oprykningsspil til Santander-divisionen (elitedivisionen) i Aarhus Ådal golfklub mod Mollerup golfklub. I foursomes havde Karen Fredgaard og Daniella Rønn Gyoni vundet deres match så sikkert som 6/4, mens Julie og Louise Tvede desværre tabte deres 2/1. I eftermiddagens singler skulle der således vindes 3 får at vinde den samlede kamp eller 2 for at nå et omspil. Karen og Louise var begge hurtigt færdige: Louise tabte 7/5, Karen vandt 6/5 og da Daniella desværre også tabte sin kamp 4/3, var der kun Julie tilbage, men Julie kæmper desværre for tiden med at få svinget helt på plads, så hun løb tør for huller og måtte sige tak for kampen til sin modstander på 17. hul 2/1 med det samlede resultat 4-8 til følge. 

AGCs 2 bedst rangerede divisionshold spiller således begge i 1. division næste år, og vi glæder os til at følge Jer dér!         

     

Oprykningsspil en realitet for AGCs damer og herrer

Weekendens afsluttende runde i Danmarksturneringen endte meget positivt for både AGCs 1. dame -og 1. herrehold.

Damerne spillede lørdag hjemme mod Aarhus, der blev slået med en komfortabel 10-2 sejr. Holdet bestod lørdag af: Karen Fredgaard, Amanda Moltke-Leth, Louise Tvede, Daniella Rønn Gyoni og Henriette Andrae Seehusen. Julie Tvede var forhindret pga arbejde.Søndag skulle holdet til Odense, hvor slaget om at vinde puljen skulle finde sted. Imidlertid kunne holdet igen ikke gøre brug af Julie, men heller ikke af Karen, der var rejst til England for at spille British Open for Girls. Heldigvis lykkedes det for Louise og Daniella at snuppe en komfortabel sejr i deres foursome på 5&4. Det skulle vise sig at være tilstrækkeligt, da dagen var omme: vores 4 piger tabte alle eftermiddagens singles, og kampen endte 2-10 - det samme resultat som i den første indbyrdes kamp, blot med omvendt fortegn. Da begge hold sluttede med 10 pts. i puljen og var lige i indbyrdes kampe, skulle man helt ned og se på resultaterne mod de andre hold i puljen. Og da AGC i en enkelt kamp havde vundet med ét point mere end Odense over den samme modstander - Aarhus - var det en realitet, at AGC havde vundet 1. division Vest (AGC "tabte" i foråret lopdtrækningen om, hvilket øst-hold fra 1. division, der skulle spille i vest-divisionen, idet der er et overtal af relativt bedre øst-hold i DK).

Holdet skal nu spille om oprykning til elitedivisionen den 2. september mod Mollerup på Aarhus Aadal golfklub, hvor holdet heldigvis igen kan stille i stærkest mulige opstilling. De ønskes al mulig HELD & LYKKE!

Herre 1. holdet lå allerede meget lunt i 2. division Øst pulje 1 og kunne allerede lørdag med en sejr på udebane over Værløse sikre sig en plads i oprykningsspillet til 1. division. Den kom meget sikkert i form af en 7-11 sejr. Det stod ellers lige efter foursomes, men 4 sikre single-sejre om eftermiddagen var udslagsgivende. Søndagens hjemmebanekamp mod Fredensborg var derfor en ren formsag, hvor der dog ikke blev sparet på krudtet: holdet stillede i stærkeste opstilling og vandt da også så sikkert som 16-2. Holdet bestod i weekenden af: Sebastian Friedrichsen, der med sæsonens fine resultater nu er blevet 1. single, Søren Moldow, Jeppe Andersen, Victor Sidal Svendsen, Oliver Wendt og Bo Reinholm.

Holdet skal nu - atter en gang - spille om oprykning til 1. division den 2. september mod The Scandinavian i Falster Golfklub. De ønskes al mulig HELD & LYKKE - denne gang skal det være, gutter!

De øvrige AGC-divisonshold var også i vælten i weekenden: 2. herreholdet vandt hjemme lørdag 8-6 over Helsingør, men tabte søndag ude mod Værløse 6-8. Desværre betyder det, at holdet må forblive i 4. division.

3. herreholdet vandt lørdag hjemme 12-2 over Hornbæk samt 6-8 ude over Fredensborg søndag og ender på 2. pladsen i deres pulje i kvalifikationsrækken.

2. dameholdet tabte deres kamp 2-7 lørdag ude mod Fredensborg og ender desværre på sidstepladsen i deres pulje i kvalifikationsrækken.

Seniorholdet, der spiller i 3. division tabte lørdag hjemme til Kokkedal 2-12 og 5-9 ude søndag mod Sorø.

Alle er blevet en erfaring og oplevelse rigere - BETTER LUCK NEXT YEAR!

Sportsudvalget takker vores sponsor SIRIUS for det flotte kamptøj og bolde.

FORZA AGC! 

Solidt spil af Karen og Sebastian i Furesø

Furesøpokalen, sponseret af Santa Maria, løb af stabelen fredag-søndag. Bortset fra, at det famøse skybrud og regn i mængder udeblev var spillerne udsat for al slags vejr over de tre dage. Især på finaledagen søndag var vinden meget stærk fra skiftende retninger. Så meget desto mere flot var det, at Sebastian formåede at gå søndagens runde i en flot 68'er - tre under par, hvilket skulle række til en fin 4. plads efter to øvrige runder i 76, 70. Nr. et og to  i herrerækken blev de to lokale herrer, Rasmus Neergaard-Petersen, der netop er udtaget til EM for drenge-hold, og Markus Garfield Hansen med Nicklas Phil fra Kokkedal på 3. pladsen.

I damerækken var feltet mere beskedent, men de tre piger: Cecilie Brøgger Nielsen, Furesø, Fie Kjærgaard Olsen, Hillerød og AGC's Karen, der alle tre netop er udtaget til EM for pigehold var meldt til start, og det var da også blandt disse tre vinderen skulle findes. Der var spænding helt til det sidste, og pigerne lå meget tæt i det ordinære spil. Efter de tre runder lå Fie og Karen helt lige i +10 over par. Der skulle derfor spilles omspil - sudden death - på det svære 18. hul, der er et par 4 hul. Begge piger viste flot spil og efter to omspilshuller begge i par, besluttede mathckomitéen at rykke omspillet til det nærliggende 9. hul på Farum-sløjfen, der er et langt par 3 hul. Efter pigernes drives var der fordel til Fie, der havde formået at finde greenen 5-6 meter fra hul i den stærke vind; Karen lå i samme afstand, men udenfor green lidt nedad af bakke. Fie fik sin par, men Karen måtte nøjes med en bogey og Fie kunne skrive sit navn på den prestigefyldte pokal for damer.

For både Sebastian og Karen var Furesøpokalen en god processuel opvarmning til DIAC og DILAC - "Danish Open" for den stærkeste amatørelite med internationalt præg for herrer og damer, der spilles onsdag til lørdag i den kommende uge i Silkeborg. Og med fine resultater som en 4. og  2. plads til følge. For Karens vedkommende er DILAC mellemstation til EM, der spilles fra den 11.- 15. juli i Helsinki.

STORT tillykke til dem begge og pøj pøj!

 

 

3 AGC'ere i landsholdstrupperne

AGC's junior -og eliteafdeling fortsætter med at bidrage med talenter til landsholdene.

Landsholdstrænerne har nu udtaget sine trupper til 2018 sæsonen, og i den samlede pulje har Asserbo Golf Club hele 3 spillere med.

Karen Fredgaard

Karen, 18 år, har nu fået en plads på damernes A-Landshold efter at have været en del af juniorlandsholdet siden 2016. Karen sluttede sæsonen af med to kæmpe internationale oplevelser – først VM for juniorer i Canada, hvor Danmark endte på en 8. plads efter bl.a. 2 gode runder under par fra Karen og i sidste weekend var Karen med i French Ladies Open og gjorde sig flot bemærket med en individuel 16. plads i +1 over 72 huller.

Sebastian Friedrichsen

Sebastian Friedrichsen, 15 år, der har været en del af Dansk Golf Unions drenge udviklingstrup i 2017 er nu fuldt fortjent udtaget til drengelandsholdet. 2017 var i den grad Sebastians år: han er en af nøglespillerne på klubbens divisionshold, han har haft flere førstepladser i diverse ranglisteturneringer, han er vinder af DGUs drengerangliste 2017 og ikke mindst har han senest kvalificeret sig til den professionelle ECCO-Tour 2018.

Casper Gottlieb

Sidst men ikke mindst så har Casper Gottlieb, 14 år, med sit flotte spil i 2017 spillet sig ind i landsholdenes udviklingstrup i 2018. Casper har med sin træningsindsats og sit stabile turneringsspil sikret sig en fantastisk flot plads som nr. 4 på ranglisten for sin årgang og dermed placeret sig i landsholdstrænernes søgelys.

I juniorafdelingen har vi et mål om, at vi vil arbejde for og sikre en tilgang af Asserbo spillere til landsholdene, og med disse tre spillere er vi godt på vej og vi er sikre på, at vi har flere i posen.

 

BREAKING NEWS - Karen udtaget til VM

Karen Fredgaard er netop blevet udtaget til det hold på tre piger, der skal repræsentere Danmark ved The 2017 World Junior Championship, der afholdes fra den 24.-29.9. i The Marshes Golf Club, Kanata, Ontario, Canada.

De øvrige to piger er Sofie Kibsgaard Nielsen fra Morsø Golfklub og Cecilie Brøgger Nielsen fra Furesø Golfklub.

Formatet er 72 hullers slagspil både for holdet, hvor de to bedste spilleres score tæller og individuelt. Der er 19 lande repræsenteret herunder ikke mindst de dygtige asiatiske piger fra Philipinerne, Korea og Kina, ligesom USA, Spanien og de ekstremt stærke svenske piger er med. 

Det bliver en stor og lærerig udfordring og en kæmpe STOR oplevelse.

Vi ønsker Karen og de to andre al mulig HELD & LYKKE!

Elite Nyt

Så er der nyt fra eliten:

I weekenden blev der i stærk blæst spillet 3. afdeling af DGU's elite tour for herrer i Sorø, for drenge i Asserbo og for damer og piger i Horsens.

Sebastian Friedrichsen, der i juli måned blev den suveræne vinder af slagspilskvalifikationen med runder i 68-71 slag ved Junior DM i Horsens, satte sine modstandere til vægs på hjemmebanen i AGC med runder i 72-72-71 slag. STORT TILLYKKE!

Ved DM måtte Sebastian til gengæld se sig slået i kvartfinalen af Kasper Berg fra Kokkedal, men det kan ikke ændre på det faktum, at Sebastian er i gang med en hel fantastisk sæson, hvor han i den grad har sat sit navn fast i toppen af den danske drengelite. Sejt!

I øvrigt deltog i alt 7 elite-drengespillere fra AGC i turneringen, hvoraf - foruden Sebastian - Casper Gottlieb, August Sidal Svendsen og Sofus Friedrichsen klarede cuttet - godt gået!

Victor Sidal Svendsen opnåede med runder i 72-71-72 en delt 7. plads ved herre-afdelingen i Sorø.

Karen Fredgaard spillede med i dame-afdelingen i Horsens, hvor Karen i juli vandt delt bronze ved DM for juniorer efter den nervepirrende moralske finale i semifinalen mod formstærke Fie Olsen fra Hillerød, der - under skybrud - endte på 20. hul! Karen var derfor bekendt med banen og opnåede en fin delt 2. plads med scoren 76-71-75. STORT tillykke!

Tidligere i juli var Karen sammen med blandt andet Fie Olsen udtaget til Danmarks pigelandshold ved EM for hold, der spilledes i Finland, hvor holdet efter slagspilskvalifikationen lå på en meget flot 5. plads, men måtte strække våben mod stærkere hold som Frankrig og Tyskland i finale-hulspillet. Det var en kæmpe lærerig oplevelse for Karen og 5 andre piger. Karen spiller i næste uge British Open for Girls ved Birmingham. HELD & LYKKE!

I den kommende weekend spilles der sidste afdeling af Danmarksturneringen, hvor AGC's første herrehold ligger rigitg godt til at vinde deres pulje i 2. division øst med deraf følgende mulighed for at spille om oprykning til 1. division. Herrrerne spiller lørdag ude mod Værløse og søndag hjemme mod Fredensborg. Damerne, der også ligger lunt i deres pulje i 1. division vest skal spille mod Aarhus i AGC om lørdagen og mod Odense Eventyr i Odense om søndagen. Derudover spiller AGC's 2. og 3. herrehold, dame kvalifikationsrækkeholdet samt seniorholdet i 3. division også kampe i weekenden. Alle ønskes HELD & LYKKE!

Karen atter udtaget til EM

Karen er igen i år udtaget til EM for juniorhold sammen med fem andre dygtige pige-golfere. EM finder sted fra den 8.-15. juli på St.

Laurence-banen nær Helsinki, Finland.

De øvrige EM- hold kan ses her: EM-hold

STORT tillykke med udtagelsen og HELD & LYKKE til Karen!