Ruths Scramble 2018

Ruths Scramble blev spillet søndag den 22. april i strålende solskin, og med højt humør blandt turneringens 65 spillere, som var blevet fordelt på 17 hold.

Resultatet blev:

1. plads med netto 50 slag ( -22 ): Steen Buchmann, Vibeke Lund, Karl Frederiksen og Peter Jelstrup.

2. plads med netto 50 slag ( -22 ): Gitte Kirkegaard, Frank Larsen, Arne K. Larsen og Flemming Nørregaard.

3. plads med netto 51 slag ( -21 ): Jette Højland Eskildsen, John Buchmann, Kurt Jensen og Bo Søndergaard.

Tak til turneringens sponsor: JBL Revision ved Jakob Løkke

Turneringsleder var: Hasse Julebaek.

Velkomst og hold lodtrækning.

Vinter Fourball 2017-2018

Siden lukningen af sommergreens sidst på efteråret 2017, har 8 par i A-rækken og 4 par i B-rækken i Vinter4ball spillet puljekampe og sidenhen finalekampe i meget forskelligartet vejr.

Således blev finalen i B-rækken afviklet med 5-10 cm sne på banen, og det tog sin tid at komme rundt, før Pia Andreasen og David Colley havde vundet 4/3 over Karl Paulsen og Henning Jakobsen. (Til gengæld havde de hele banen for sig selv).

Finalen i A-rækken blev spillet under noget gunstigere forhold, hvor Henriette Andrae Seehusen og Magnus Nøhr Petersen vandt 3/2 over Christian Tvede og Niels Tvede.

På billedet ses Henriette og Magnus til venstre samt Pia og David til højre med deres velfortjente 1.præmier.

Turneringsleder Peter Jacobsen takker spillerne for en god afvikling af turneringen.

Sådan spiller du Forårsfourball

Er du I tvivl om hvordan man spiller Forårs fourball?

Nedenstående beskrivelse er for spillere, som ikke har prøvet fourball og hulspil før og derfor er usikre på om det er til at finde ud af. Men bare rolig – det er det. Og alle de rutinerede fourball spillere skal nok hjælpe med til, at alle kan være med.

Nyt fra Turneringsudvalget

Nyt fra turneringsudvalget.

Sommerpokaler for par og single

Tilmelding til spillet om sommerpokalerne, åbner 7/4 og sidste frist for tilmelding er senest 1/5 kl. 16.00. Spillet startes 7/5, og spilleplanen vil blive opsat i klubhuset i ugen inden.

Turneringsudvalget har sat et minimum for at gennemføre sommerpokalspillet på 16 par og 16 singler, så kom nu ud af busken og tilmeld jer.

Betingelserne kan læses på hjemmesiden. Bemærk, at der er indført lempeligere vilkår mht. afvikling af finalen.

Turneringsleder er Peter Jacobsen.

Vinderødskålen

Den 12/5 spiller vi turneringen Vinderødskålen. Det er en Stableford turnering med fuldt handicap – så alle kan være med.

Turneringen er den første af de 4 turneringer der indgår i Abacus – cup og samtidig tæller med i konkurrencen om at finde Asserbos Stableford mester. Over 4 turneringer opregnes via Oder of Merit de 3 bedste Stableford resultater, for at finde mesteren.

De øvrige turneringer er Boxon Pokalen, 7. juli terrinen og Talisman Pokalen, så der 4 forsøg til at lave 3 gode resultater.

Tilmeldingen starter 12/4 og seneste tilmelding er tirsdag d. 8/5 kl. 16.00

Turneringsleder er Peter Jelstrup.

Ægteparturnering.

Den traditionsrige ægteparturnering finder sted 19/5. Det er her man med ”sin bedre halvdel” har chancen for at vinde i en Foursome Stableford, hvor hver i parret ”kun” skal levere hvert andet slag. Der spilles med gennemsnit af spillehandicap, dog ikke flere end 36 tildelte slag.

Tilmelding starter 19/4 og seneste tilmelding er tirsdag 15/5 kl. 16.00

Turneringsleder er Axel Bistrup

Gaster Pokalen

Gaster Pokalen er klubbens ældste og måske smukkeste pokal, som vi spiller om den 27/5. Den udsættes i et slagspil over 36 huller og tildeles bedste nettoscore. Der spilles med fuldt handicap dog maks. 24,0.

Turneringen er åben så gæster kan deltage. Tilmelding åbner 27/4, og sidste frist for tilmelding er tirsdag d. 22/5 kl. 16.00.

Turneringsleder er Pia Andreasen.

Turneringsplan 2018

Turneringsudvalget har i 2018 planlagt at afholde 20 turneringer, plus Sommerpokaler og Vinterfourball.

Det er 3 mindre end i 2017, idet Asserbo Cross Country og Efterårs Fourball er sløjfet. Tilmeldingen har været stærkt faldende, og ressourceforbruget til de to turneringer har været stort, og samtidig blokerede det banen unødigt længe. Samtidig er den sideløbende stablefordturnering i forbindelse med Forårs Fourball sløjfet.

Som noget nyt vil vi afvikle Forårs Fourball over 54 huller på 2 dage. 18 hullers kvalifikation som slagspil og derefter 9 hullers hulspil i 1/8  - 1/4  - semi  - finale. Det er knap så anstrengende, og åbner banen mere for andre spillere og Green-fee gæster.

I spørgeskemaundersøgelsen var der flere der spurgte hvorfor klubmesterskaber altid spilles fra scratch og, når nu netop golfsporten der har et handicapsystem, der gør det muligt for alle at deltage på lige fod, ikke kommer til anvendelse.

Turneringsudvalget ændrer ikke på klubmesterskaberne, men har i stedet planlagt at finde Asserbos Stablefordmester.

De 4 pokalturneringer der er en del af Abacus Cup, Vinderødskålen, 7. juli Terrinen, Boxon Pokalen og Talisman Pokalen, vil blive spillet som stablefordturneringer med 100% handicap, og resultaterne samles i en Order of Merit, således at de bedste 3 resultater tælles med til Asserbos Stablefordmesterskab. Bemærk, at der er tale om 4 selvstændige pokalturneringer, og at der derfor handicapreguleres efter hver turnering.

Asserbo Pokalen er flyttet til 1. – 2. september. Det var den eneste weekend vi kunne få som termin, da den vi havde før kolliderede med pinse i år og bededag næste år.

Vi har 3 weekends med DGU Danmarksturnering, og lørdag 15/9 med oprykningsturnering, hvor vi må lægge bane til.

Det er turneringsudvalgets opgave at afvikle turneringerne i god ro og orden. Der er derfor indlagt blokeringer af banen svarende til det forventede deltagerantal. Når vi kender det reelle tal (tirsdag efter 16.00 i ugen inden turneringen) vil vi fjerne blokeringer der ikke bliver brug for, til glæde for andre spillere og green-fee gæster.

Du kan se årets turneringsplan her

Asserbo Pokalen

TURNERINGSFORM

Turneringen er tællende til World Amateur Golf Ranking, Titleist

Ranglisten samt Junior ranglisten.

Turneringen afholdes i Asserbo Golf Club den 20. og 21. maj

2017. Turneringen er en individuel turnering. Turneringen er en

åben turnering.

Tilmelding påbegyndes 10. marts 2017 kl. 00:00.

Sidste tilmeldingsfrist er 16. Maj 2017 kl. 16:00.

Åbningsturnering

Søndag den 15. april blev Øko-køerne lukket ud på græs. AGC´s spillere tog ligeledes græsset i brug til åbningsturneringen. Der blev spillet mange fine runder, og for at komme i præmierækken måtte man slutte på 18. green eller bedre.

Resultaterne blev som følger:

Damerækken : Inge Roijer, Daniella Rønn Gyoni, Lone Jarl , Inga Bogø Jensen

Herrerækken : Jonas Westh Jensen , Ansgar Wassmann, Lauritz Fredgaard , Magnus Nøhr , Steen Christensen , Erik Dallerup , Peer Søndergaard , Hans-Otto Jørgensen , Morten Vestergaard , Michael Ørnø , Jesper Ryan Jensen.

Turneringsassistenter var : Flemming H. Nielsen, Ole Wørts , Hasse Julebæk , Lone Jarl

Turneringsleder : Ib Lyng

Nyt fra turneringsudvalget

 

OBH Nordic Tefal Åbningsturnering 2018

Så er der åbnet for tilmelding til årets Åbningsturnering i Asserbo Golf Club. Åbningsturneringen bliver spillet søndag d. 8. april 2018, og i år er præmierne sponsoreret af OBH Nordic Tefal.

Åbningsturneringen bliver spillet som flagspil, så kom og være med til at åbne vores dejlige klub.

Flagspil spilles som slagspil, hvor spillet er slut, når man har brugt sine slag. Man sætter det flag, man fik udleveret sammen med scorekortet, der hvor bolden ligger / skal spilles fra, når sidste slag er slået. På scorekortet noteres, hvor bolden ca. ligger. Er ikke alle slag brugt, når bolden er slået i hul på hul 18, forsættes på hul 1, 2, osv. som hul 19, 20 osv. indtil alle slagene er brugt.

Vi håber at vejret er med os, og at vi kan komme til at spille til sommergreens.

Se at få dig tilmeldt, så længe der stadigvæk er plads. Tilmeldingen stopper tirsdag d. 03. april 2018 kl. 16:00.

Ib Lyng er turneringsleder.

Ruths Scramble 2018

Den 22/3 2018 bliver der åbnet for tilmelding til Ruths Scramble 2018. Turneringen bliver spillet søndag den 22. april 2018, og er en scramble med drop out.

Turneringsfee fra Ruths Scramble går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Scramble er et holdspil, hvor et hold består af 4 eller 3 spillere. 4 mands hold med drop out: På hvert hul driver alle 4 spillere ud, hvorefter man vælger det bedste drive. Herfra slår de tre, hvis bold ikke blev valgt, deres andet slag. Af disse 3 slag vælges igen den bedste, hvorfra de tre, hvis bold ikke blev valgt, slår deres tredie slag osv. indtil bolden er i hul. Når runden er afsluttet skal der være leveret mindst 4 drives pr. spiller. 3 mand hold uden drop out: På hvert hul driver alle 3 spillere ud, hvorefter man vælger det bedste drive. Herfra slår alle tre deres andet slag. Af disse 3 slag vælges igen den bedste, hvorfra alle tre slår deres tredie slag osv. indtil bolden er i hul. Når runden er afsluttet skal der være leveret mindst 5 drives pr. spiller.

Der er gun start kl. 09:00, men husk at seneste fremmøde på dagen er kl. 08:30.

Sidste frist for tilmelding er tirsdag d. 17. april 2018 kl. 16:00.

JBL revision er sponsor for turneringen

Hasse Julebæk er turneringsleder.

Forårs Fourball 2018

Den 27/3 2018 åbnes for tilmeldingen til Forårsfourball 2018.

Turneringen er en par turnering over 2 dage, hvor der 27/4 spilles kvalifikation som fourball bestball slagspil, hvor de 16 bedste par går videre til 1/8 finale over 9 huller spillet som fourball bestball hulspil samme dag. Der spilles med 7/8 SPHC i slagspil og 7/8 SPHC af forskellen i hulspil.

Lørdag 28/4 spilles ¼, semifinale og finale som 9 hullers fourball bestball hulspil.

Turneringen er åben. Det vil sige, at du kan invitere dine venner til at deltage.

Tilmeldingen slutter tirsdag d. 24/4 kl. 16:00.

Tømrerfirmaet Gudme er sponsor for turneringen

Ib Lyng er turneringsleder.

 

Ægteparturneringen

Vinder af ægteparpokalen: Merete og Peter Wille med 43p.

Vinder af næstsidste pladsen “Potte med blomst”:  Berit og Frank Grotkjær.

Vindere A rækken: 1: Merete/Peter Wille (43p), 2. Lisbeth Aas-Andersen/John Nielsen (38p), 3. Pernille/Peter Fredgaard (35), 4. Agnete Lindhardt/Lars Drejer (35p).

Vindere B rækken: 1. Jeanette/Thomas Thingleff (34p), 2. Inge/svend-Aage Andersen (34p), 3. Ida/Dan Kongsted (33p), 4. Vibeke/Ernst Lund (33).

Nærmest hul 7.: Jens Fredgaard Schiander med 2,04 m.

Nærmes hul 11:Hans Oxvang Mortensen med 3,74 m.

Spilformater

Amerikaner Hulspilmatch, hvor de fire spillere deler 12 point pr. hul. Bedste score får 8 point, næstbedste 4, resten 0. Er en spiller bedst og to lige næstbedst, gives 8,2,2,0.  Er en spiller bedst og de tre andre lige, gives 9,1,1,1. Er to spillere bedst og lige, gives 6,6,0,0. Er tre spillere bedst og lige, gives 4,4,4,0 Er alle lige, gives 3,3,3,3.

Bermuda Hulspilmatch, som gives et islæt af slagspil. Vindes et hul med 1 slag, bliver spilleren 1 up, vindes det med 2 eller flere slag, bliver spilleren 2 up. Fuld handicap­tildeling. Straffeslag tildeles efter slagspilregler.

Best-ball Hulspil, hvor en spiller er oppe mod de to eller tre andre spilleres bedste bold på hvert hul. Fuld handicaptildeling som i three-ball. Må ikke forveksles med four-ball.

Bisque Hulspilmatch, hvor handicapslagene ikke fordeles efter handicapnøglen, men kan tages, når spilleren ønsker det - inden green forlades. Han kan tage flere slag på samme hul.

Cross country Slagspilturnering, hvor hullerne ikke spilles i normalt  forløb, men ad den vej, spillerne finder bedst, idet en bane på 9 eller 18 huller "udlægges" af turneringsledelsen f.eks. således: 1. hul: fra 1. tee til 3. green, 2. hul: fra 4. tee til 6. green, 3. hul: fra 7. tee til 13. green etc. Kaldes også ?Kryds og tværs?.

Eclectic parturnering Turneringen spilles over 2-3 runder som slagspil eller stableford. Det bedste resultat på hvert hul, som spilleren har opnået i nogen af runderne, noteres og udgør tilsammen spillerens 18‑hullers eclectic resultat. Handicap tildeles med 3/4 af antal tildelte slag. Der rundes op/ned eller regnes med kvarte slag i slag­spil. Kan også spilles over mange runder over en tidsperiode. I så fald tildeles 1/2 antal tildelte slag, i slagspil med afslutningsdagens handicap.

Flagspil Spilles som slagspil. Regn ud, hvor mange slag du har på banen (spillehandicap) og træk en fra, hver gang du slår et slag. Når du når nul, er din runde færdig og du planter dit flag der hvor din bold ligger. Vinderen er den spiller, som kommer længst med sit flag. Har du ikke brugt alle dine slag efter de første 18 huller, begynder du på en ny runde.

Four-ball Kaldes ofte fejlagtigt Best-ball. For to par. Kan spilles både som slagspil og hulspil. Alle fire spiller deres egen bold. Den bedste score på hver side tæller som holdets score. Kan også spilles som en Four-ball aggregate. Her tæller begge spilleres score på hvert hul.

Four-ball and Aggregate Denne match er en udvidelse af four-ball, idet både siden med den bedste bold vinder et point, og det bedste sammenlagte (aggregate) score vinder et point.

Foursome For to par. Kan spilles både som slagspil og hulspil. Hvert par spiller kun en bold, som spillerne skiftes til at slå til. En spiller slår ud på de lige huller, mens makkeren slår ud på de ulige. Spillehandicappet udregnes som gennemsnittet af parrets spillehandicap.

Greensome Lige som foursome, men her slår begge spillere ud på hvert hul, og parret vælger så det bedste drive at spille videre med. Her udregnes spillehandicappet ud fra en formel. Spilleren med lavest spillehandicap vægter 60 procent mens makkeren kun vægter 40 procent.  Eks.: Torben har 12 slag og Signe har 18 slag. De spiller med spillehandicap: 12*0,6 + 18*0,4 = 14,4 som afrundes til 14

Hallington Hullets par ganges med 2, og antal brugte slag fratrækkes. Resultatet er de opnåede point på hullet. Hvis der bruges flere slag end 2 x par, fås 0 point. Eks.: Spilles et par 5‑hul i 7 slag, opnår man 10 - 7 = 3 point. Spilles derimod et par 4‑hul i 3 slag, opnår man 8 - 3 = 5 point. Forskellen i handicap udlignes ved at man til slut, efter at have sammentalt de opnåede point, tillægger hver enkelt spillers antal tildelte slag. Spilleresultatet bliver det opnåede antal point + antal tildelte slag.

Hidden hole Efter en slagspilsrunde udtrækker turneringsledelsen et på forhånd fastsat antal huller. Resultatet er herefter summen af scoren på disse huller. En for­holdsmæssig del af handicappet fratrækkes. Anvendes normalt som en ekstra turnering indlagt i den ordinære turnering.

High and low Spilles som four-ball med den tilføjelse, at også de to dårligste bolde sættes op mod hinanden. Der er således mulighed for at vinde et hul 2 up, hvis der spilles hulspil.

Hulspil Hvert hul repræsenterer et point som der spilles om. Laveste score på hullet vinder hullet. Er scores ens, deles hullet. En match vindes af den spiller, der er flere huller op, end der er huller tilbage at spille. Ender matchen uafgjort, kan der spilles sudden death for at finde en vinder.

Københavner Hulspilmatch mellem Tre spillere om 6 point.  Bedste nettoscore får 4 point, næste 2 og dårligste 0. Er en spiller bedst og de to andre lige gives 4,1,1. Er to spillere bedst og lige gives 3,3,0. Er alle lige gives 2,2,2. Undertiden aftales fra starten den regel, at hvis den bedste nettoscore er 2 eller flere slag bedre end den næst­bedste, får den bedste score alle 6 point. Handicaptildeling som i almindelig three-ball.

Kicker I stedet for at få tildelt handicapslag har spilleren ret til at slå et hvilket som helst slag om, indtil han har brugt sine tildelte slag. Omslag skal slås, inden spilleren går frem til bolden.

Længste drive Indlagt konkurrence, hvor det længste drive på et på forhånd udpeget hul, præmieres.

Mexican Scramble Spilles ligesom en (Texas) Scramble, med den forskel at spilleren hvis slag lige er blevet brugt, ikke får lov at slå det næste.

Nassau Turnering mellem 2, 3 eller 4 spillere om 3 point. Vinderen af de første 9 huller får 1 point, vinderen af de sidste får 1 point, og vinderen af hele turneringen får 1 point.

Nærmest hullet Indlagt konkurrence, hvor det slag fra tee, der ender nærmest hullet på et bestemt eller flere par 3 huller, præmieres.

Par-turnering Benævntes tidligere "Bogey-turnering". Der konkurreres mod hullets par. Opnås en nettoscore lig med hullets par, får man et 0. Opnås en nettoscore bedre end hullets par, får man et +. Opnås en nettoscore dårligere end hullets par får man et ‑. Sum af + og ‑ giver resultatet.

Round Robin Pulje-turneringsform, hvor alle spiller mod alle i hulspilsmatcher. Den, der vinder flest matcher, er vinder. Walk-over tæller som sejr. Hvis kampen afvikles som three-balls, spares tid. Ved et større antal deltagere kan der spilles i flere puljer, idet puljevinderne mødes i en finalekamp eller finalepulje. Round Robin sikrer i modsætning til det sædvanlige cupsystem, at alle spillere får flere kampe, og at en enkelt dår­lig runde ikke bliver altafgørende.

Scotch el. Irish Twosome Variant af Greensome. Par 3 hullerne spilles som i Greensome. På par 4 og par 5 hullerne driver begge. Derefter slår begge andetslaget til partnerens bold og herefter vælges hvilken bold, man vil spille videre med, idet man skiftevis slår til bolden, indtil den er i hul. (Handicap som i Greensome). Kan spilles både som slagspil og hulspil. Kaldes undertiden "Chapman" eller "Pinehurst" - især hvis den spilles som mixed.

Scramble Kaldes også "Texas Scramble". Holdturnering for 2, 3 eller 4 spillere. Holdene bør sammensættes således, at handicap er unødvendigt. På hvert hul driver alle, hvorefter man vælger det bedste drive. Herfra slår alle så deres andet slag. Af disse vælges igen det bedste, hvorfra alle slår deres tredjeslag osv. Det anbefales at tilføje den proposition, at samtlige spilleres drives skal vælges mindst 4 gange (tremandshold dog 5 gange og tomandshold 6 gange).

Skins game  Hulspil om pengepulje, hul for hul. Hver spiller indskyder et identisk beløb i en pulje på hvert hul. Vinderen af hullet får puljen, men der må kun være én vinder på hullet. Vindes hullet ikke af én og kun én spiller, går puljen videre til næste hul, hvor den øges med de nye indskud. Alle spillerne er med igen på næste hul om den samlede pulje, også de, der ikke var blandt de bedste på det foregående hul. Handicaptildeling som i three-ball.

Slagspil Tæl dine slag på hvert hul og læg dem sammen efter runden. Spilleren der har brugt færrest slag vinder. Kan spilles uden handicap ("scratch") eller med handicap, hvor spillehandicappet trækkes fra bruttoscoren for at få nettoscoren.

Snore turnering Spilles uden handicap. I stedet får hver spiller en halv meter snor for hvert slag, som spillehandicappet giver. Under turneringen må spilleren flytte sin bold ‑ inden for banens grænser ‑ uden at tælle et slag, hvis et tilsvarende stykke af snoren afklippes. Når snoren er brugt, har spilleren anvendt sit handicap. Man kan ?snore? sin bold i hul. Turneringen spilles efter slagspilregler.

Stableford Den mest udbredte spilform. Spillehandicappet fordeles på de enkelte huller. Hvis spilleren bruger det tildelte antal slag, opnås to point, Bruges færre slag opnås flere point og vice versa. Hvis spilleren scorer 36 point svarer det til hans handicap.

Sunningdale Hulspilmatch. Spilles uden handicap. En spiller skal, når han bliver 2 up, afgive slag på de følgende huller, så længe han er 2 (eller flere) up.

Three-ball Hulspil mellem tre personer, hvor hver af spillerne spiller mod de to andre samtidigt. Spilleren med det færreste antal tildelte slag nulstilles, og de to andre spilleres slag udregnes herefter.

Threesome To spillere spiller sammen mod én modstander. De tildeles gennemsnittet af deres tildelte slag og skiftes til at slå til bolden. Kan spilles både som slagspil og hulspil.

Tre-jerns turnering Hver spiller må kun medbringe og anvende et begrænset antal køller, f.eks. 3.

Ulvematch Partnermatch med vekslende partnere, som spilles af fire spillere med hver sin bold. Handicaptildeling som i four-ball hulspil. Slag fordeles efter handicapnøglen. På 1. hul trækkes der lod om honnøren og rollen som "ulv". På de følgende huller er det spilleren med laveste nettoscore på det foregående hul, der er ulv. Efter selv at have drivet, iagttager ulven de øvriges tee-shots. Efter hvert slag, må ulven vælge den person, som lige har drivet, til sin partner på hullet. Forlader ulven tee­stedet uden at have valgt partner, er han "ensom ulv". Vælger ulven en partner, spiller de to par om et point. Parret med den laveste sammenlagte nettoscore på hullet får hver +1 point mens modstanderne får ?1 point hver. Hvis der er en ensom ulv, er pointregnskabet anderledes, idet den ensomme ulv så spiller om +/-2 point mod hver af de tre andre spillere. Eks: Vinder den ensomme ulv over to af spillerne, men deler med den tredje, får ulven +4, hver af de to får 2, og den sidste får 0. En netop udnævnt partner kan ? inden næste spiller slår ud - afslå at blive partner. Han overtager så rollen som ensom ulv på hullet. Spilleren med færrest point efter 16. hul er ulv på 17. hul og spilleren med færrest point efter 17. hul er ulv på 18. hul. I tilfælde af lighed er spilleren, som har højest handicap - men ikke slag på hullet - ulv. For de rutinerede: De point, der som følge af et delt hul ikke uddeles, falder normalt bort; men øvede ulvespillere kan spille med følgende regel: Deles et hul, bæres de ikke uddelte point videre til næste ikke-ensom-ulv-hul, hvor indsatsen dermed øges. Delte ensom-ulv-point bæres også med over til næste ikke-ensom-ulv-hul, hvor alle fire spillere så spiller om dem. Der bliver aldrig overført ekstra point til ensom-ulv-huller.

 

Kilde: Golf.dk


Underkategorier